10 razloga za doček Nove godine u Budvi

Nova godina u Budvi je brend! Javni doček Nove godine u Budvi je izrastao u događaj bez koga se Budva više ne može zamisliti, događaj po kome je Budva prepoznata u regionu.

Ovo su bile reči Jelene Rađenović, direktorice Turističke organizacije opštine Budva, na press konferenciji održanoj u Beogradu povodom najave izuzetno bogatog novogodišnjeg programa u Budvi.

 

Šta je Budva pripremila za ovogodišnju najluđu noć?

doček nove godine u budvi

Ove godine program na trgu će početi 31. decembra koncertom grupe „Perper“ nakon kojih će uslijediti novogodišnji spektakl uz najveću zvijezdu regiona, Zdravka Čolića.

Program se nastavlja 1. januara kada će ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u svečanom popodnevnom koncertu „Mediteranskog revijskog orkestra“ sa istaknutim solistima. U sklopu večernjeg programa 1. januara nastupiće Danijel Alibabić i jedan od najpopularnijih muzičara regiona, Gibonni.

Tu nije kraj, 2. januara u večernjim časovima nastupiće Vanja Radovanović, a novogodišnji program na trgu zatvoriće potpuno jedinstveni hor – „Viva Vox“. U saradnji sa budvanskim bioskopom “Cadmus Cineplex” osmišljen je i poseban program za najmlađe, koji će podrazumijevati predstave, projekcije animiranih i igranih filmova za djecu svih uzrasta, a dva programa dnevno biće besplatna.

Ništa manje atraktivan program pripremili su i budvanski hoteli.

U Splendidu će goste zabavljati Toni Cetinski, Haris Džinović, bend “Charter“ kao i orkestar  Žutog Serhatlića, a novogodišnji paketi se kreću od 290 do 380 eura.

U hotelu “Palas” cene kreću od 390 eura po osobi, a tokom trodnevnog boravka goste će zabavljati: Šaban Šaulić, grupa “Colonia”, Goran Karan, Saša Matić, grupa “Parni Valjak” i orkestar Ace Sofronijevića.

Hotela “Queen of Montenegro“ nudi novogodišnje pakete u taverni “OJ HA“ po cenama od 90 eura 31.12., 60 eura 01.01. i 30 eura 02.01., a goste će zabavljati ansambl “Prijatelji”, Ema Čivović, Vesko Belada kao i orkestar “Dobri momci”.

U Mediteranu će nastupati Željko Bebek, Marija Visković i Aca Lukas.

 

Zašto Novu godinu dočekati u Budvi?

 

Bogat muzičko zabavni program u kombinaciji sa mediteranskim šarmom Starog grada, karnevalska atmosfera i činjenica da se nalazite na moru uz aeroterapiju morskog vazduha su više nego dovoljno razloga da u Budvi provedete najluđu noć.

nova godina u budvi

Foto: Jugoslav Belada

Ako ste istinski ljubitelj mora znaćete da uživate na obali i u decembru i januaru. Za razliku od leta nećete imati one nepodnošljive vrućine, gužve i buku na plažama.

Možete se opustiti i uživati u laganoj šetnji pored obale i nadisati se morskog vazduha koji ima najblagotvornije dejstvo upravo u zimskim mesecima. Sve te lekovite čestice mora, miris soli i joda najbolje se osećaju u toku zime kada nema čamaca i brodova i kada je more ustalasano i penušavo poput šampanjca kojim ćete ispratiti staru a dočekati Novu godinu…

budva nova godina

Foto: Jugoslav Belada

Doživećete karnevalsku atmosferu u šarmantnom ambijentu Starog grada, a za razliku od letnjeg perioda kada se svi šetaju u kupaćim gaćama, videćete još mnogo ljudi lepo doteranih i sređenih kako bi u najboljem izdanju dočekali Novu godinu.

Izuzetno bogat i sadržajan muzičko-zabavni program je veoma bitan jer ćete imati odličan provod i sjajnu atmosferu. Ne morate razmišljati u kojem ćete klubu ili kafani uplatiti doček, ne morate razmišljati šta ćete obući (jer ionako ćete biti u jaknama i kaputima), nećete za sjajan provod platiti ništa.

Možda niste ljubitelj novogodišnjih dočeka na otvorenom jer ne volite da se smrzavate, i dalje pamtite koliko ste se smrzli prethodnih godina u Pragu, Beču, Budimpešti… Ne brinite, bićete na moru, na blagoj mediteranskoj klimi gde su zime veoma prijatne. Jakna će vam biti potrebna, ali ne i tri džempera ispod nje.

nova godina u budvi

Ukoliko nemate dovoljno novca da boravite u iznad navedenim hotelima nemojte brinuti, jer možete naći kvalitetan smeštaj u nekim manjim hotelima ili privatnom smeštaju a Novu godinu dočekati na trgu.

Razmislite, za doček u kafani vam je potrebno u proseku 50 eura, da biste se sredili, kupili sebi nešto novo za tu noć potrebno je još najmanje 50, i to je u proseku 100 eura potrošenih. Kada 4 osobe sednu u auto i podele troškove puta do Budve to neće ispasti više od 30 eura po osobi, toliko će vam otići i na privatni smeštaj te ćete ukupno proći finansijski dosta slično kao standnardnim dočekom u restoranu u vašem gradu.

Dakle, evo konačno i 10 razloga zbog kojih je Budva najbolji izbor za Novu godinu:

zašto dočekati novu godinu u budvi

 

Nova godina u Budvi – primer sjajnog destinacijskog event menadžmenta!

 

Budva već nekoliko godina unazad ulaže velike napore u organizaciju dočeka Nove godine. Imena muzičkih izvođača koja se dovode su izuzetno zvučna, a dešavanja se organizuju u toku nekoliko dana i uvek se nešto dešava.

Potencijalnim turistima moraš ponuditi kvalitetan sadržaj da bi došli u tvoju destinaciju. Isplati se!

Zahvaljujući atraktivnom muzičkom programu i ostalim sadržajima i ponudom, Budvu je za doček 2015. godine posetilo 20.000 ljudi, što je prema procenama zvaničnika opštini donelo prihod od 4 miliona eura! Ako se uzme podatak da je za taj doček potrošeno 210.000 eura a prihodovalo se 4 miliona eura jasno je kolika je finansijska dobit od ove manifestacije, uz čak 20 puta veći prihod od uloženih sredstava.

nova godina budva

Novogodišnja noć u Budvi. Foto: Jugoslav Belada

 

Da li će doček ove 2016. godine biti još bolji? Sve su prilike da hoće jer Budva je očigledno shvatila značaj dobro organizovanih manifestacija i našla način da i za vreme novogodišnjih praznika privuče mnogo više gostiju od pojedinih zimskih centara.


Leave a Reply

Your email address will not be published.