Na prodaju sajt Turizam i putovanja

Turizamiputovanja.com je jedan od najpoznatijih i najčitanijih turističkih sajtova u Srbiji i regionu. Sajt se prodaje zajedno sa nalozima na društvenim mrežama, newsletter listom, fotografijama i svim ostalim resursima.

Sajt je u vlanisnštvu agencije Etourism Consultng a prodaje se zbog fokusiranosti agencije na druge poslovne aktivnosti.

Sajt turizamiputovanja.com postoji od 2012. godine. Dobro je poznat ljudima u turističkoj branši jer sadrži dosta tekstova koji su namenjeni upravo turističkim privrednicima i studentima turizma. Ono što sajt, ipak, najviše odlikuje jesu tekstovi u kojima su predstavljene neke domaće i inostrane destinacije i kvalitetni putopisi i koji se već godinama dobro rangiraju na Guglu i održavaju konstantnu posećenost.

2014. godine sajt je svrstan u TOP 50 domaćih sajtova po izboru PC Press magazina.

Sajt ima izuzetan komercijalni potencijal. Iako našoj firmi ovaj sajt nikada nije bio u komercijalnom fokusu, tokom godina je ostvareno više od 50 različitih komercijalnih saradnji sa turističkim agencijama, organizacijama i hotelima, ali i fakultetima, pivarom, IT kompanijama, stranim turističkim kompanijama, udruženjima  i drugima.

Komercijalizovanje sajta odvijalo se kroz:

 • Kreiranje plaćenih tekstova
 • Promocija putem banera
 • Promocija putem Facebook stranice
 • Plaćena putovanja
 • Nagradne igre

Takođe smo često dobijali pozive za razne studijske i media ture, kao i važna dešavanja u svetu turizma – promocija novih hotela, novih aranžmana, ponuda i sl.

Svi klijenti sa kojima smo sarađivali su bili izuzetno zadovoljni efektima. Sa nekim agencijama smo saradnju ponovili više od 10 puta.

Iako su tokom postojanja sajta ostvarene navedene komercijalne saradnje, politika razvoja sajta nikada nije bila usmerena ka tome. Sve ostvarene saradnje su nastale tako što su klijenti kontaktirali nas. Mi nikada nismo agresivno nudili usluge oglašavanja.

 

Kome  je namenjena ova investicija?

 

Smatramo da bi od ovog sajta najviše profitirala turistička agencija koja je organizator putovanja, ili subagenti koji će prerasti u turoperatere.

Sajt bi takođe bio dobra investicija i za aviokompanije ili medijske kuće koje bi razvijale magazinsku stranu ovog sajta.

 

Zašto je kupovina ovog sajta strateški dobra odluka?

 

Evo najpre još nekoliko činjenica o sajtu:

 • Sajt ima konstantnu mesečnu posećenost između 20.000 i 30.000 poseta mesečno u poslednjih 6 meseci kada nije ni bilo novih tekstova niti bilo kakve promocije. U periodima kada se na sajtu redovno radilo sajt je imao između 30.000 i 50.000 poseta mesečno;
 • Ka sajtu vodi više od 2.500 linkova od kojih je dofollow 60%;
 • Domen postoji više od 5 godina;
 • Svi tekstovi na sajtu predstavljaju potpuno unikatni i origanlni sadržaj na internetu;
 • Sajt se organski rangira u top 5 pozicija na Guglu za termine pretrage (iz Srbije): „turizam“, „turizam i putovanja“, „putopisi“, „turistički blog“, „blog o turizmu“, „magazin o turizmu“, „Letovanje na Tajlandu“, „Letovanje u Pargi“, „Letovanje na Krfu“, „Krf putopis“, „Paxos i Antipaxos“, „Letovanje u Antaliji“, „Antalija putopis“, „Kušadasi putopis“, „Letovanje u Paraliji“, „Letovanje na Lefkadi“, „turizmologija“, „turizmolog“, „studiranje turizma“, „fakultet za turizam“, „turisticka mesta u grckoj“, „hotelijersko poslovanje“, „vrste turističkih agencija“, „delatnost turističkih agencija“, „globalni distributivni sistemi“, „turistički vodič“, „turistička destinacija“, „Bor putovanje“, „Novi Pazar putovanje“, „Pirot putovanje“, „Čačak putovanja“, „Negotin putovanje“, „Vranje putovanje“, „Vrnjačka Banja vikend“, „Đerdap vikend“, „Vlasinsko jezero vikend“, „Valjevo vikend“, „Tara putopis“, „recepcija hotela“, „Azurna obala i Provansa“, „mesta na Siciliji“, „atinska rivijera“, „Bliski Istok putovanje“, „Krakov vodič“, „boravak na moru“, „Bar i Ulcinj“, „Crna Gora planine“, i još mnoge druge;
 • Sajt se rangira u top 10 pozicija za još stotinu turističkih ključnih reči;
 • Facebook stranica Turizam i putovanja ima više od 19.400 fanova;
 • Instagram nalog Turizam i putovanja ima više od 1.600 pratilaca;
 • Newsletter lista ima više od 1000 prijavljenih email pretplatnika;
 • Sajt je do sada prihodovao više od 7.000 eura iako nikada nije ozbiljnije rađeno na njegovo komercijalizaciji;
 • Sajt je dokazano odličan kako za promociju tako i za direktnu prodaju turističkih usluga i putovanja;
 • Sve fotografije na blogu su naše autorsko delo ili imamo dozvolu za njihovo korišćenje

 

Izdvajamo i 15 najposećenijih stranica na sajtu u poslednjih godinu dana:

 1. Letovanje na Krfu – Utisci, iskustva, saveti, fotografije
 2. TOP 50 gradova koje morate posetiti do kraja života
 3. TOP 10 turističkih mesta u Grčkoj
 4. Paxos i Antipaxos – rajska ostrva koja se moraju posetiti
 5. Kako se otvara turistička agencija – subagent
 6. Top 10 najboljih grčkih jela
 7. Letovanje u Paraliji
 8. Da li se studiranje turizma isplati i kako odabrati fakultet
 9. 5 razloga za letovanje u Albaniji
 10. Kladovo i Donji Milanovac – sjajna vikend avantura na Đerdapu!
 11. 5 mesta na Siciliji koja morate posetiti
 12. Turistički vodič kroz Krakov
 13. TOP 010 razloga da posetite Pirot
 14. Ekskluzivno – otkriveni elementi strogo čuvanog kataloga Istočne Srbije
 15. Upoznajte netaknute lepote Zlatibora – Vodice i Dobroselica

 

Testiranja radi nekoliko puta smo putem sajt pokušali da prodamo putovanja u zemlji i inostranstvu i uvek smo već posle 1 dana od postavljanja ponude imali upite. Za našu ponudu putovanja u Istočnu Srbiju prijavilo se više od 900 ljudi! Da, kupac sajta dobija i te prijave.

Kupac sajta dobija i celokupni know-how od nas: strategije, ideje, procedure, pristup svim poverljivim informacijama i upoznavanje sa svim aspektima poslovanja, održavanja i funkcionisanja sajta. Ukratko, sve ono što je potrebno za nastavak rada na sajtu i njegovo unapređenje.

Kao što je već rečeno, sajt je prihodovao do sada od oglašavanja nešto više od 7.000 eura, iako nije rađeno na prodaji oglasnog prostora i komercijalizaciji. Prihodi od prodaje oglasnog prostora i tekstova mogu biti neuporedivo veći, ali smatramo da bi sajt bio prava zlatna koka u prodaji arnažmana turističke agencije.

Primera radi, samo pomoću našeg teksta o Krfu koji se rangira na 1. poziciji Google pretrage za termine „letovanje na Krfu“, „Krf putopis“ i slično, agencija može prodati sve svoje kapacitete na ovom ostrvu.

Ovo nisu nasumične pretpostavke već realno dokazane mogućnosti koje smo već testirali. Nažalost, mi nismo turistička agencija i nismo se u realnosti bavili prodajom putovanja (osim nekih testova), ali je sigurno da bi ovaj sajt, uz strateške i adekvatne marketinške i prodajne aktivnosti ubrzo postao najbolji „prodavac aranžmana“ u bilo kojoj turističkoj agenciji!

Mi znamo kako treba raditi prodaju preko ovog sajta, profesionalno se bavimo internet marketingom u turizmu i vrlo rado ćemo novom vlasniku detaljno obrazložiti i predstaviti strategije promocije i prodaje turističkih aranžmana putem sajta Turizam i putovanja.

Cena?

Cena sajta iznosi 9.000 eura.

 

Ukoliko ste zainteresovani za ovu investiciju molimo da nas kontaktirate ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆE KONTAKT FORME: