Letovanje u Pargi – odmor za kojim ćete žaliti!

Letovanje u Pargi je romantični spoj divne arhitekture, plaža, izleta, odmora i avanture. 

Letovali smo u Pargi 2016. godine i odlično se upoznali sa ovim prelepim mestom.

parga-tvrdjava-pogled

Putovanja su naša strast a turizam profesija. Mi ne prodajemo sve destinacije i nećemo vam ponuditi bilo kakav smeštaj. 
 
Preporučićemo vam samo destinacije u kojima smo i sami boravili i smeštaj za koji znamo da vas neće razočarati. Buđ na pločicama u kupatilu ili prljava posteljina više ne dolaze u obzir.

Parga je romantičan gradić na obali Jonskog mora, sa prepoznatljivim i idličičnim pejzažima, tradicionalnom mletačko-mediteranskom arhitekturom i sa velikim brojem plaža, izleta… jednostavno, Parga ima sve!

Sudar različitih kultura omogućio je razvoj mesta i njegov današnji mediteransko-mondenski izgled. Mnoštvo starih zgrada je ukusno usklađeno sa novijim zgradama. Interesantan i živopisan reljef u kombinaciji sa kristalno čistim morem i fantastičnim plažama čine Pargu idealnim mestom za odmor.

Sama Parga ima tri plaže: Krioneri (glavna plaža samom centru grada), Piso Krioneri (manja plaža koja je manjim rtom odvojena od Krioneri plaže) i Valtos (najveća i najpopularnija plaža Parge).

Krioneri je glavna gradska plaža i smeštena je u samom centru Parge. Plaža je peskovita a more je plitko, što ovu plažu čini idealnom za slabije plivače, a Pargi daje posebnu vizeulnu vrednost.

Ipak, najlepša plaža Parge krije se na nekih 5 minuta autom/skuterom od Parge, a to je Lichnos beach! Ova plaža je sa punim pravom dobitnik plave zastavice kvaliteta – predivno i čisto more, pesak taman dovoljno sitan, čisto i uredno sa lepim ležaljkama, restoranima i predivnim hotelom.

Parga je idealna destinacija za zaljubljene parove svih doba i porodice sa decom.

Ukoliko vam je bitno da u destinaciji imate bogat izbor noćnih klubova, letovanje u Pargi nije dobra opcija za vas.

Iako u Pargi nema noćnih klubova to ne znači da je u Pargi previše mirno i dosadno. Naprotiv, mesto je toliko živo tokom čitavog dana, a naročito uveče kada ovo mesto očarava.

Duž prostranog šetališta uz more videćete ogroman broj taverni u kojima se služi odlična sveža riba i ostali specijaliteti, ali i u kojima se pije odlično vino, sluša tradicionalna grčka muzika, priča, smeje i igra. Dešava se da sami konobari započnu neki od čuvenih grčkih igara i tada cela taverna počinje sa igrom, što je izuzetan doživljaj. 

U Pargi je živo i ima dosta turista, ali je u pitanju fin i kulturan narod. Nećete videti niti čuti za bilo kakve incidente u mestu, nećete biti svedok tuča ili glasne zvuke sportskih motora. Čućete grčki bozuki, zvuke talasa i smeha u tavernama, kao i brojne strane jezike.

Osetićete neverovatnu energiju i magiju ovog mesta i već prve večeri ćete žaliti što je vaše letovanje u Pargi vremenski ograničeno.

[ngg_images source=“galleries“ container_ids=“2″ display_type=“photocrati-nextgen_basic_thumbnails“ override_thumbnail_settings=“1″ thumbnail_width=“200″ thumbnail_height=“130″ thumbnail_crop=“1″ images_per_page=“20″ number_of_columns=“0″ ajax_pagination=“0″ show_all_in_lightbox=“0″ use_imagebrowser_effect=“0″ show_slideshow_link=“0″ slideshow_link_text=““ order_by=“sortorder“ order_direction=“ASC“ returns=“included“ maximum_entity_count=“500″] Ukoliko od letovanja tražite nešto više od izležavanja na plaži Parga će biti idealna za vas, jer vam može poslužiti kao „bazna stanica“ za mnogobrojne izlete koji ima toliko da ćete morati makar još jednom da se vratite. Idealan tempo je dan-dva u Pargi pa jedan dan na izlet, i tako naizmenično.

Od izleta vam preporučujemo one na kojima smo i sami bili Krf, Lefkadu, ostrva Paksos i Antipaksos, Sivotu i plažu Sarakiniko. Budite slobodni da nas kontaktirate za sva pitanja u vezi izleta.

Da biste u potpunosti uživali u svom odmoru izdvojili smo za vas smeštajne objekte koje možemo preporučiti:

parga-letovanje-lichnosc-beach-hotel

parga-letovanje-vila-margarita

akis-house letovanje u pargi

 

 

 

 


Comments are closed.