Podelite fotografiju iz Zapadne Srbije i osvojite besplatno putovanje!

Ukoliko imate lepih fotografija sa Zlatibora, Zlatara, Uvca, Tare, Drine ili bilo kog drugog dela Zapadne Srbije možete ih podeliti na Instagramu ili Fejsbuku i osvojiti besplatni smeštaj u nekoj od prelepih destinacija ove regije.

Ako još uvek niste čuli, uveliko je u toku online kampanja #MojaZapadnaSrbija. Kampanja traje svega dva meseca a već je dobila više od 3.500 fotografija turista i lokalnog stanovništva. Možete ih pogledati i sami na ovom linku.

Moja-Zapadna-Srbija

Foto: Irina Stokanović

Vredne nagrade u vidu vikenda za dve osobe dodeljuju se SVAKE NEDELJE, a tu su i još vrednije mesečne nagrade! Kampanja će trajati do decembra ove godine a na kraju će najlepše fotografije osvojiti glavne nagrade, a neke će se naći i na bilbordima širom zemlje, sa sve potpisanim autorima.

Međutim, kampanja “Moja Zapadna Srbija” nije kao svaka druga. Ova kampanja ima određenu specifičnost, a to je da se od učesnika (turista i lokalnog stanovništva) traži da fotografije budu prikazane iz prvog lica. Samo fotografije i video klipovi koji ispune ovaj uslov ući će u konkurenciju za nagradu.  

Evo i nekih od do sada pristiglih fotografija:

 

#mojazapadnasrbija 🌿💦

Објава коју дели Dragana Šišović 🌸🌸 (@shapenzi) дана

 

Објава коју дели Popovic Danka (@dankepopl) дана

Zašto je pokrenuta kampanja?

 

Kampanju je pokrenula Turistička organizacija regije Zapadna Srbija je u saradnji sa agencijom Tourism Management and Consulting, sa ciljem da se prikažu najlepši doživljaji iz Zapadne Srbije i to iz prvog lica – baš onako kako ih turista doživljava.

Suština kampanje jeste kreiranje digitalnog vizuelnog sadržaja koji će kreirati sami turisti isključivo iz prvog lica, jer je to perspektiva koja će najbolje prikazati potencijalnim turistima šta oni mogu doživeti u Zapadnoj Srbiji i kako će ti doživljaj konkretno izgledati.

Jedan od osnovnih preduslova da turista izabere određenu destinaciju je da zamisli sebe u njoj. Sadržaj iz prvog lica koji se kreira ovom kampanjom pruža potencijalnim turistima upravo to – bolju mogućnost da zamisle sebe u Zapadnoj Srbiji, da zamisle svoju interakciju sa elementima destinacije – atrakcijama, gastronomijom, tradicijom, ljudima…

Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije Zapadna Srbija, ističe važnost interneta u promociji destinacije, originalnost kampanje i saradnju sa drugim turističkim subjektima u regiji:

„Promocija na internetu i društvenim mrežama u današnje vreme, ako se dobro osmisli, pruža izuzetne mogućnosti da se uz relativno skromna finansijska sredstva dođe do novih turista i da se zadrže stari.
 
Kampanja “Moja Zapadna Srbija”, pre svega zbog svoje originalnosti, privukla je veliku pažnju i izuzetno smo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Više od 3.500 fotografija koje za sada učestvuju u konkurenciji za nagrade su potvrda da je ova ideja odlično prihvaćena i da u Srbiji postoji mnogo kreativnih ljudi koji umeju na pravi način da svoj doživljaj prenesu drugima.
 
Veliko je zadovoljstvo što u kampanji pored Turističkih organizacija učestvuju i hoteli, seoska domaćinstva i izdavaoci privatnog smeštaja koji dodeljuju nagrade. Potrudili smo se da izabaremo najreprezentativnije objekte u turističkoj regiji Zapadna Srbija i sigurni smo da će nagrađeni uživati u odmoru. „
 

Milan Stojković, direktor agencije Tourism Management and Consulting koja je osmislila i realizuje ovu kampanju u saradnji sa TORZS, kaže da ova kampanja nosi važnu poruku i turistima ali i turističkoj delatnosti:

„Razmišljajući o konceptu nove kampanje shvatio sam da su domaće turističke lokacije i haštagovi na Instagramu prepuni „selfija“ od kojih se sama atrakcija i ne vidi i drugih raznoraznih fotografija koje nemaju veze sa prikazom destinacije. Tako potencijalni turista uopšte ne može da stekne pravu sliku o destinaciji, ne može da zamisli sebe u njoj, jer sve što vidi su selfiji, slike iz teretane, šejkovi, kafe i slično.

Upravo to smo želeli da izbegnemo konceptom nove kampanje, koji od učesnika traži fotografije destinacije iz prvog lica, i da prikažemo najlepše doživljaje koje Zapadna Srbija ima da ponudi a koji će omogućiti turisti da zamisli sebe na tom mestu i kreira kod njega želju za putovanjem. Za sada uspevamo u tome.“

Svake nedelje proglašava se najlepša fotografija za prethodnu sedmicu, čiji autor dobija vikend za dve osobe u Zapadnoj Srbiji a obezbeđene su i mesečne i glavne nagrade po završetku kampanje. Veliki broj fotografija koji pristiže svakog sata stavlja žiri na slatke muke, jer teško je odabrati onu najelepšu obzirom na izuzetan kvalitet fotografija i maštovitost autora.

Najlepše fotografije i segmenti video klipova će se naći u promotivnom spotu regije Zapadna Srbija koji će biti prikazivan na sajmovima širom sveta, a neke od fotografija će se naći i na bilbordima u zemlji.

 

Kako da i vi učestvujete u kampanji i osvojite vredne nagrade?

 

Da biste učestvovali u kampanji potrebno je da načinite samo 3 koraka:

  1. Posetite bilo koji deo Zapadne Srbije – Tara, Zlatar, Zlatibor, Uvac, Ivanjica, Užice,… vi birate!
  2. Napravite fotografiju ili video iz prvog lica koji prikazuju neki od doživljaja iz Zapadne Srbije;
  3. Šerujte na Instagramu ili Fejsbuku sa haštagom #MojaZapadnaSrbija.

Pogledajte i video koji sve ovo još bolje objašnjava: 

 

Eto idealne prilike da baš vaša fotografija obiđe svet ali i da ujedno osvojite i besplatan boravak u nekoj od destinacija prelepe Zapadne Srbije! 

Dodatne informacije o kampanji i pravila učestvovanja nalaze se na www.mojazapadnasrbija.rs.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.